“1956 október 23 emlékére”

Ünnepi megemlékezés Niagara Fallson

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
Szép meleg őszi vasárnapon emlékeztünk meg hősi halottjainkról, akiknek élete, vére áldozat volt értünk, helyettünk.
Niagara félszigeten élő magyarok közönsége1956-os emlék kiállításSzőke János elnök úr, megható beszédeSzavaló gyerkek

Niagara Falls-on az Árpád házban egy szép ünnepély keretében emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról. A műsor címe is ez volt „1956 október 23. emlékére”. Szőke János elnök úr meghatódva beszélt az akkor átélt élményeiről és azt kérte, őrizzük meg a tiszteletadást az áldozatok előtt. Miskei plébános úr Isten áldását kérte az áldozatokat elszenvedett hősökre.

Ünnepi szónokunk, Dr. Laky Takács Péter Nemzetközi Összekötő Diplomata beszédében az akkori gyermekekről beszélt, akik már a sorok között ülő szép korú emberekké váltak, ez igazán meghatotta a közönséget, hiszen úgy érezték a diplomata úr személyesen hozzájuk szólt beszédében. Ezt követően konzul úr átadta a MegaVers a diszpórában konzuli különdíját Chase Hunor Lacroixnak, majd mentorommal Szőke Maggie-vel kiegészülve ajándékokat nyújtottak át a szereplő gyermekeknek. 

Megható szavalatokat hallhattunk a Niagara-félszigeten élő magyar gyermekektől és felnőttektől is, melyeket követően zenei betétek is felcsendültek. Egy szép forradalmi képekből készült kiállítással jelenítettük meg az akkori eseményeket, melyet áttekinthettek a kedves résztvevők és ezt követően egy ünnepi vacsorán vehettek részt.

A nézők szeretettel gratuláltak a műsorhoz és a vacsorához.