1848-as megemlékezés Párizsban

/ Győri Ágota /
gyori.agota képe
Hagyományos módon idén is a Párizsi Magyar Katolikus Misszióban tartották meg az 1848/48-es szabadságharc emlékünnepélyét.
48-as megemlékezés Párizsban48-as megemlékezés Párizsban48-as megemlékezés Párizsban48-as megemlékezés Párizsban

A Párizsi Magyar Katolikus Misszió és a Párizsi Magyar Iskola Egyesület - Kabóca közös szervezése volt az idei megemlékezés. Varga Kamill, ferences szerzetes magyar nyelvű szentmiséje után Dr. Léh Tibor, a Misszió pasztronális tanácsának tagja mondott köszöntőbeszédet, majd a Kabóca Egyesület tagjai, kicsik és nagyok adták elő verseiket, zenés darabjaikat. A jól ismert Kossuth-nóta is elhangzott a résztvevők bevonásával. Az ünnepélyen jelen volt Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, Lengyel Zita konzulasszony, valamint - Károlyi György párizsi magyar nagykövet hivatalos távolmaradása ellenére - ellátogatott közösségünkhöz felesége, Károlyi Angelica. 
Az ünnep zárásaként Varga Kamill testvér citeratehetségét bevetve énekeltette meg a jelenlévőket, ahol a legismertebb verbunkos nóták hangoztak el. A megemlékezést követően közös gulyásebéddel zártuk a délutánt!