Svédországi Magyarok Országos Szövetsége - Stockholm

Sándor István (2016)
Sándor István (2016)
Tóth Luca Réka (2016)
Tóth Luca Réka (2016)
Mészáros Attila (2016, 2017)
Mészáros Attila (2016, 2017)

A stockholmi Magyar Ház Közösség több mint ötszáz tagjával a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének (SMOSZ) egyik legnagyobb tagegyesülete, tevékenységének központja a stockholmi Bromma városrészben fekvő, a SMOSZ tulajdonát képező gyülekezeti ház. A Magyar Ház Közösséghez több tagegyesület tartozik, amelyek egymástól függetlenül, tagjaik érdeklődésének megfelelően fejtik ki tevékenységüket.

A Katolikus Kör a Magyar Ház Közösség egyik legrégebbi tagegyesülete. Tagjai hetente egyszer, péntek esténként találkoznak, ahol a közösen elköltött magyaros vacsora mellett a tagok beszélgethetnek, ismerkedhetnek és alkalmanként különféle kultúrműsorokon vesznek részt. A Katolikus Kör rendezi a hivatalos egyházi és naptári ünnepeket.

 Az LTBT Árvákat Támogató Baráti Társaság havonta egyszer találkozik, amikor egy közösen elköltött ebéd mellett kiértékelik az árvák Kárpát-medence magyar tájairól beérkezett kérelmeit.

A Svédországi Magyar Orvosi Egyesület szintén havonta egy alkalommal gyűl össze, és tagjai orvosi, egészségügyi vagy biológiai előadásokat hallgatnak vagy a magyar orvostudomány kiemelkedő személyiségeire emlékeznek.

 Az UHU – a hétvégi magyar gyerekfoglalkozás – célja a gyerekek magyar tudásának megőrzése és fejlesztése.

A stockholmi Magyar Ház Közösség keretén belül működik a Táncház, ahol élő zene mellett néptánc-oktatás folyik, az Önképzőkör és a Szabadegyetem havonta egy-egy alkalommal tudományos előadást tart. Működik még Kézimunka- és Főzőkör, a Stockholmi Magyar Műkedvelő Színjátszó csoport pedig minden évben bemutat egy színdarabot. Tagegyesület még az EKE könyvklub is.

 A stockholmi Magyar Ház Közösség minden magyar nemzeti ünnepről is megemlékezik. Ilyenkor egy, a magyar nyelvterületről érkező meghívott ünnepi beszédet tart, sor kerül egy magyar alkotóművész kiállítására, és mindezt magyar művészek által előadott zenei betétek teszik még emlékezetesebbé.