Regös Magyar Néptánc Egyesület München

Csanak-Balázs Lilla (2022)
Csanak-Balázs Lilla (2022)
Gubinecz Ákos (2023)
Gubinecz Ákos (2023)

A müncheni Regös Magyar Néptáncegyüttes 1979 őszén alakult és azóta is elkötelezett a magyar néptánc és kultúra népszerűsítése iránt. A csoport eredetileg a helyi cserkészcsapat azon fiataljainak együttműködéséből jött létre, akik érdeklődést mutattak a néptánc iránt. Az együttes célja a hagyományos magyar táncok ápolása és továbbadása generációk között, valamint a magyar kulturális örökség megőrzése. Az évek során a müncheni Regös nagy figyelmet fordított a tehetséggondozásra és a fiatalok bevonására, számos rendezvényen és fellépésen keresztül járultak hozzá a magyar néptánc és kultúra népszerűsítéséhez.

Az együttes számos sikeres projektet hajtott végre és a tagok jelenleg is aktívan részt vesznek táncházak, gyermekprogramok és különböző közösségépítő események szervezésében, tovább erősítve a magyar hagyományokat és identitást Münchenben és környékén. A tánccsoport évente megjelenik a stuttgarti Nyugat-Európai Néptáncfesztiválon, ahol lehetősége nyílik találkozni és barátságot kialakítani más néptáncosokkal. Az egyesület elkötelezett abban, hogy élővé tegye és továbbadja a magyar néptánc szépségét és gazdagságát a bajor fővárosban.

A Regös Együttes heti rendszerességgel szervez táncpróbákat hétfőn és kedden mind a kezdő, mind a haladó táncosok számára. Aktív tagjainak száma meghaladja a 70 főt. Minden év márciusában megrendezik a Müncheni Táncháztalálkozót, ahova számos nyugat-európai városból érkeznek érdeklődők. Negyedévente gyermekprogramokat szerveznek, melyek kiváló lehetőséget teremtenek a fiatalabb generációk számára a tradicionális magyar kultúrával való megismerkedésre. Az együttes aktív részese Bajorország és a város kulturális eseményeinek, rendszeresen képviselve a magyarságot ezeken az alkalmakon.