Magyarok Angliai Országos Szövetsége

André Katalin (2016)
André Katalin (2016)
Kása Bíborka Ibolya (2016)
Kása Bíborka Ibolya (2016)
Cvetanovic Martin (2016)
Cvetanovic Martin  (2016)
Dr. Harrach Gábor (2018, 2017)
Dr. Harrach Gábor (2018, 2017)
Kelemen Lehel (2017, 2018)
Kelemen Lehel (2017, 2018)
Seidl Dorina (2018)
Seidl Dorina (2018)

A Magyarok Angliai Országos Szövetsége 1992-ben alakult. A MAOSZ az Egyesült Királyságban élő magyarság pártpolitikailag független egyesületeinek országos szervezete, amely a történelmi egyházak képviselőivel, Magyarország Nagykövetségével és a Magyar Kulturális Központtal szorosan együttműködve fejti ki munkáját. A szervezeti kereteken túl az egyének részvételére is számít, ez az angliai magyar összefogás elengedhetetlen része. Működése kiterjed Nagy-Britannia egész területére, székhelye London.

Szövetségünk tevékenységének fő céljai:

- Ápolni a magyar nyelvet, kultúrát és hagyományokat

- Támogatni a magyarság közös érdekeit

- Előmozdítani a tagegyesületek és az egyéni tagok közötti együttműködést

- A weblapon központilag koordinálni az információkat, programokat, pályázatokat

Szövetségünk minden olyan magyar ügyet támogat, amely az összmagyarság érdekeit szolgálja, tiszteletben tartja az 1956-os szabadságharc eszméit, a magyar hagyományokat és az egyetemesen elismert emberi szabadságjogokat.

Feladatunknak tekintjük a magyar nemzeti ünnepek méltó ünneplésének megrendezését, az utódállamok magyarságának érdekképviseletét és a Nyugat Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetséggel való szoros együttműködést, ahol országos tanácsként képviseljük az Egyesült Királyságban élő magyarokat.

Az egyéni tagok sokoldalú tehetségét felhasználva Szövetségünk kulturális rendezvényeket szervez, segíti és támogatja az iskolák és más egyesületek programjait. Tevékenységünk arra irányul, hogy a tagság körében a magyarságtudatot fenntartsuk, és hazánkat méltón képviseljük a befogadó országban és a hármas tagoltságú magyarság minden ágával kapcsolatot tartson.

 Honlapunk címe: www.maosz.org.uk