Magyar Iskola Cambridge

Varga Eszter (2023)
Varga Eszter (2023)

Néhány cambridgeshire-i szülő és pedagógus 2012-ben alapította meg iskolánkat, hogy magyar nyelvű családoknak biztosítsunk hétvégi oktatást.

A szombati foglalkozások lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek arra, hogy velük egykorú pajtásaik körében játékosan tovább fejleszthessék, megerősíthessék a családból hozott magyar nyelvtudásukat. A foglalkozások keretében az óvodások egy-egy téma köré csoportosítva ismerhetik meg a magyar gyerekjátékokat, körjátékokat, verseket, dalokat, meséket, mondókákat, ezáltal természetes módon bővül szókincsük, magyar nyelvű társaik körében tudatosabbá, magabiztosabbá válik nyelvhasználatuk. Az iskolás csoportjainkban beszéd- és beszédértésfejlesztésen kívül az írás és olvasás
gyakorlását is bevezettük, illetve ének-zene és dráma órákat is tartunk.

Általános célkitűzéseink:

Rendszeres találkozásaink célja, hogy két- vagy többnyelvűen felnövő gyerekeinket megerősítsük és magabiztosabbá tegyük a magyar nyelv aktív használatában. A nyelvfejlesztés mellett nagyon fontosnak tartjuk a közösségformálást is, amelyre a közös játékok, szervezett szabadidős programok teremtenek lehetőséget. Ilyenek például a karácsony előtti, farsangi és húsvéti kézműves foglalkozások, interaktív mesejátékok, közös kirándulások, grillezések.

Az Iskola fenntartásáról:

Az iskola vezetősége a munkáját önkéntesként végzi, a helyszín bérlését és a tanszereket a szülők által befizetett tandíjakból fedezzük. A Magyar Iskola Cambridge szervezői és pedagógusai szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, nyelvét művelni, kultúráját ápolni akaró lelkes gyermeket, diákot!

Az iskolánk elnyerte a Magyar Kultúráért az Egyesült Királyságban díjat 2021-ben.