Lehel Vezér Cserkészcsapat, Csodaország e.V., Frankfurt

Karakas Zoltán (2016)
Karakas Zoltán (2016)
Wack Krisztina Mária (2017)
Wack Krisztina Mária (2017)
Budaházy Árpád Pál (2018)
Budaházy Árpád Pál (2018)
Manninger Katica (2019)
Manninger Katica (2019)

A frankfurti cserkészcsapatot 1972-ben alapították. 2012-ben, a 40 éves cserkészjubileum alkalmából minden korosztály megjelent a csapat otthonában, és egy egész napos ünnepségsorozattal emlékeztek meg a múlt eseményeiről.

A csapat alapítója „Kornél Bá” felsorolta az alapítók neveit, megköszönte nekik a sok erőt és munkát, amit a cserkészcsapat felépítésébe és vezetésébe befektettek. Boldogan megállapította, hogy mennyi kiscserkész ül körülötte, akik a csapat jövőjét biztosítják. Köszöntötte azokat a mostani felnőtt cserkészeket is, akik egykor kiscserkészként, cserkészként kezdték a csapatban, és most saját gyerekeiket hozzák cserkészetre. Megköszönte hűségüket, kitartásukat, hiszen ők a követendő példaképek a magyarságtudat megtartásában a fiatalok számára.

A cserkészcsapat a fiataloknak tartott rendszeres foglakozások mellett különféle cserkésznapokat, ünnepségeket, táborokat, kirándulásokat illetve sportnapokat szervez, de aktívan részt vesz a környékbeli csapatok programjain is.

A csapat fontos részét képezi néptánc, hiszen a közös tánc nagymértékben segíti a barátságok és az összetartozás érzését a gyerekek, a fiatalok, a magyarok között.