Hungarian Community Church of Georgia

Éles Gergő Péter (2016, 2019)
Éles Gergő Péter  (2016, 2019)
Bödőcs Katalin (2017)
Bödőcs Katalin (2017)
Varga Tamás (2023)
Varga Tamás (2023)

Közösségünk 2008 óta bejegyzett non-profit szervet, mely azzal a céllal jött létre, hogy Georgiában fönntartsa, ismertté tegye és támogassa a magyar kultúrát, örökséget, nyelvet és vallási szokásokat, illetve erősítse az anyaországhoz való kötődést.

Szervezetünknek több tevékenységi köre is van, melyek három fő csoportba sorolhatók.

Az egyik az egyházi tevékenységünk. Minden hónapban egyszer magyar nyelvű istentiszteletet tartunk, gyülekezetünk tagsága felekezetközi. Számunkra az istentisztelet elsősorban nem az egyházi hovatartozás, hanem a közösség erősítése miatt fontos.

A másik tevékenységi területünk az oktatás. Havi rendszerességgel tartunk a gyerekeknek szekuláris tanórákat, ahol a nagyobbak történelmet, földrajzot, irodalmat és kultúrát tanulnak magyar nyelven. A kissebbek az évköri szokásokhoz kapcsolódóan tanulnak az ünnepekről, népszokásokról. 2014-ben létrehoztunk egy online iskolát is, ami a gyerekek tanulását az órák közötti időszakban segíti.

A harmadik tevékenységi területünk a különféle kulturális programok szervezése. Minden alkalommal méltóképpen megünnepeljük nemzeti ünnepeinket: március 15-ét, augusztus 20-át, október 23-át. Nyaranta családi napot tartunk, télen pedig Mikulás ünnepséget és szekuláris karácsonyi ünnepséget szervezünk. Szeretném még kiemelni a jótékonysági bálunkat. Immár nyolcadik alkalommal, februárban tartjuk a Magyar Farsangi Bált. A jótékonysági bál adományaiból finanszírozzuk kulturális és oktatási programjainkat.

Ami még fontos nekünk, hogy szeretnénk nagyobb közösségünkkel, a Georgiában élőkkel is megismertetni Magyarországot és a magyar kultúrát. Minden évben több nemzetközi fesztiválra vagyunk hivatalosak, például Atlanta legnagyobb fesztiváljára, az Atlanta Dogwood Fesztiválra. Ezeken a fesztiválokon igyekszünk Magyarországot az itt élőknek bemutatni, és szeretnénk az amerikaiakkal is megkedveltetni a magyar kultúrát.

Szervezetünk honlapja: www.hungarianchurch.org
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/georgia.hungarians