Dél-Afrikai Magyar Szövetség

Tetlák Örs (2016)
Tetlák Örs (2016)
Janjetich Rita (2017)
Janjetich Rita (2017)
Dr. Török Tímea Krisztina (2018, 2019, 2020)
Dr. Török Tímea Krisztina (2018, 2019, 2020)

Mi, Dél-Afrikában élő magyarok hosszú és eredményes múltra tekinthetünk vissza. 1957-ben alapítottuk az akkori Magyar Egyesületet, melynek munkáját és feladatait később, a ma is működő Magyar Szövetség vette át, és viszi az óta is tovább. Célunk, hogy közös összefogással megőrizzük a magyar identitást, és életben tartsuk a szokásokat. Elnökünk Pleskó László.

A szövetség johannesburgi székhelyén, a Magyar Tanyán rendszeresen megünnepeljük az 1848-49-es Forradalmat és Szabadságharcot, a Húsvétot, Anyák napját és Szent István király ünnepét. 2015-ben ünnepélyes keretek között elbúcsúztattuk a régi, és köszöntöttük az új Nagykövetet.

Idei programjaink között szerepel a júniusi Disznótoros ebéd és az azt követő bál, július végére Gulyás partit tervezünk. Az Államalapítás ünnepét műsorral, ebéddel augusztus 21-én tartjuk, szeptember végén ökörsütés lesz.

Szeretnénk a magyar kultúrát és vendégszeretetet minél szélesebb körben bemutatni, így székhelyünkön, a Magyar Tanyán szívesen látunk mindenkit, aki kultúránk és/vagy a magyar ételek iránt érdeklődik, legyen az bármilyen nemzetiségű.

Elérhetőségeink: 

http://www.hungarianallianceofsouthafrica.com/
http://facebook.com/hungarianalliance/?fref=ts