Coventry Magyar Tanoda

Nagy Regina Mária (2022, 2023)
Nagy Regina Mária (2022, 2023)

A West Midlands-i Magyar Családi Közösség 7 éve alakult néhány magyar szóra vágyó anyuka kezdeményezéseként. Mára azonban összetartó közösséggé nőtte ki magát, ahol elsődleges célunk a Közép-Angliában élő magyar családok összefogása és támogatása. Ezt a célunkat igényes és szórakoztató rendezvényeinkkel és a magyar szokások, hagyományok ápolásával valósítjuk meg. Online közösségünk több, mint 100 családot ölel fel, családi programjainkra közel 40 család látogat el a régióból rendszeresen.

2015 szeptemberében indítottuk el a hétvégi Magyar Tanodát Coventry belvárosában. Célunk a magyar nyelv és kultúra megőrzése és terjesztése. E célunkat a nyelv, zene, tánc, színjátszás, „daloda”, meseház és más kreatív foglalkozások szervezésével szeretnénk megvalósítani. Foglalkozásink korcsoportokra való felosztásával biztosítjuk a gyerekek élvezetes és élménygazdag játékos tanulását. Foglalkozásaink minden második szombaton 10-13 óra között zajlanak 4 csoportban. Célunk, hogy a gyerekek örömmel és lelkesen érkezzenek a Tanodánkba, ahol életre szóló barátságokat köthetnek és fejleszthetik képességeiket. Foglalkozásainkra egészen kisbabakortól várjuk a gyerekeket, óvodán át az iskoláig.

Hagyományőrző rendezvényeinken kívül, rendszeres családi programokat és kulturális eseményeket is szervezünk az itt élő családok számára. Amilyen gyakran lehet baráti összejöveteleket szervezünk, tervezzük a közös bográcsozások, nagy családi kirándulások és vásárok szervezését, hogy a magyar háttérrel vagy érdeklődéssel rendelkezők számára olyan közösséget tudjunk biztosítani, ahol minden korosztály talál magának megfelelő elfoglaltságot és szórakozást.