Austini Magyar Egyesület , Csárdás Hungarian Dancers

Gyulavics Erzsébet (2018)
Gyulavics Erzsébet (2018)
Pintér Vera (2019)
Pintér Vera (2019)

Austini Magyar Egyesület (Austin Hungarian Associat - AHA)

Az Austini Magyar Egyesület összetartó kapocsként támogatja a helyi magyarokat, sőt abban is segít, hogy a vendégként érkezők kapcsolatba léphessenek a helyben élőkkel. Az egyesületet 2011-ben alapította Genevieve Kent, aki tíz évig volt néptáncos a Csárdás Hungarian Dancers együttesben és táncolt a budapesti Csillagszemű együttesben is.

Az AHA rendszeresen szervez helyiek vagy akár átutazóban lévő magyarok számára rendezvényeket. Külön figyelmet fordítanak a magyar ünnepekre, és küldetésüknek tekintik, hogy az anyaországtól való fizikai távolság ellenére megőrizzék és továbbvigyék a magyar kultúrát.

Hírlevelet működtetnek, hogy a legfrissebb információk azonnal eljuthassanak a magyarokhoz. Amennyiben szükséges, ügyintézésben is szívesen segítenek.

További információ: http://austinhungarians.com

 

Csárdás Hungarian Dancers

A Csárdás Hungarian Dancers (CSHD) egy igen sokszínű, magyar néptáncegyüttes a Texas állambeli Austinban. Tagjai között vannak diákok, tanárok, profik és amatőrök egyaránt. Néhányan magyarok, vagy magyar-amerikaiak, de az együttes tagjainak többsége nem rendelkezik magyar kulturális háttérrel. Tehát alapvetően attól magyarok, hogy magyar táncokat, valamint népzenét tanulnak és játszanak. Sok helyütt van fellépésük elsősorban Közép-Texasban, jellegét tekintve fesztiválokon, nyilvános és magánrendezvényen.

Otthonuk a Hancock Recreation Center.