Örülünk, hogy a San Francisco-i cserkészekhez is ellátogattál, Mikulás!

/ Hajdú Zsuzsanna /
hajdu.zsuzsanna képe
Süteményvásár és megannyi ajándék – ez várta a magyar iskola tanulóit és a San Francisco-i cserkészeket december 4-én, vasárnap. A foglalkozás igazán különlegesre sikerült, hiszen az órák után nem más, mint maga a Mikulás érkezett a gyerekekhez.
Mikulásra várvaA Harangvirág Játszóház előadásaMegérkezett a MikulásMikulás San Franciscoban

Izgatott cserkészekkel telt meg a Portola Valleyben található Woodside Priory iskola színházterme. Ezen a napon a gyerekek is érezhetően jobban viselkedtek. Nem csoda, hiszen tudták, hogy a Mikulás fogja meglátogatni őket. A helyi cserkészekhez évről évre ellátogat az ősszakállú, akire idén is nagyon vártak a gyerekek. Az ünnepség éppen egybeesett a katolikus misszió vezetőjének születésnapjával, így Németh Maurus atyát köszöntötték elsőként, aki a kis cserkészeket arról kérdezte: mit is tudnak pontosan a Mikulásról, azaz Szent Miklósról. A rövid történelem óra után aztán a Harangvirág Játszóház kedveskedett egy aranyos karácsonyi történettel. A fiatalok bábjátékot láthattak arról, hogyan készülnek az állatok a Télapó érkezésére. Majd végre nemcsak báb formájában, hanem valóban megérkezett az igazi Mikulás, akit magyar dalokkal vártak a cserkészek. Az ősszakállú magával hozta krampuszát is, aki bár nagyon szerette volna elvinni a rossz gyerekeket, ilyet idén nem talált.

A fiatalok őrsönként sorakoztak messziről jött vendégük előtt. Őzike őrsömmel, Kiss Réka pedagógustársammal mi is sorba álltunk, nem bíztuk a véletlenre, rajzot is készítettünk a Mikulásnak ajándékba, aminek nagyon örült. Az egész éves jó magaviseletért egy finom csokoládékkal megtelt ajándékcsomagot kaphattak a gyerekek a Télapótól, aki megígértette velük, eztán is szófogadóak lesznek, a cserkészeten mindig szépen magyarul beszélnek, és végrehajtják a feladatokat. így búcsúzott a Télapó, aki idén majd száz kiscserkésznek hozott ajándékot, de gyorsan tovább is kellett indulnia, mert még nagyon sokan vártak rá.