Magyarságismereti kvíz a Kijevi Magyar Házban

/ Bence Vivien /
bence.vivien képe
Az MKE tagjai fontosnak tarják a heti találkozókat a Kijevi Magyar Házban. Az anyanyelv és az identitástudat összekovácsolta a kijevi magyarokat.
Magyarok Kijevi Egyesülete Magyarságismereti kvíz a Kijevi Magyar Házban.  Magyarságismereti kvíz a Kijevi Magyar Házban.

Az egyesület klubestéinek közösségformáló ereje van, ahol azonos érdeklődési körrel rendelkező emberek tudnak találkozni és megismerkedni. A heti rendszerességgel megrendezett csütörtöki klubesték tematikusan zajlanak. Az elmúlt héten megszervezett klubesténk magyarságismereti kvíz keretein belül zajlott.

Megpróbáltuk játékosan feleleveníteni tagjaink Magyarországgal és Kárpátaljával kapcsolatos tudását. A résztvevők csapotokat alkottak, így közös tudásukat összesítve válaszoltak a magyarsággal kapcsolatos kérdésre. Volt zenefelismerés a 70-es 80-as évekből, felcsendültek régi magyar slágerek. Visszaemlékeztünk gyerekkorunk felejthetetlen rajzfilmjeire és azok hőseire. Érdekességnek számított, hogy a kvíznek volt külön Kárpátaljáról szóló része. Ebbe beletartozott a kárpátaljai tájszavak értelmezése, nevezetességek megnevezése és ismert kárpátaljai személyek felismerése. A résztvevők könnyen vették az akadályokat. Következő alkalommal a kérdések nehézségét és a társaság létszámát szeretnénk növelni. A győztes csapat pedig jutalomban fog részesülni.