Virtuális portya? Igen, lehetséges!

/ Kisbán Petra Mária /
kisban.petra.maria képe
A márciusban kirobbant világjárvánnyal sajnos a rendszeres foglalkozásainkat, táborainkat el kellett halasztanunk, ám ez a readingi cserkészeinket egyáltalán nem zavarta, sőt az online foglalkozások mellett egy egész napos portyán is „közösen” részt vettünk.
TúraTúra - Készül a hintaOrigami meglepi a nagyoknakKakaóház

2020. május 23-án, szombaton reggel 8:00-kor szólalt meg a kakas „Pál, Kata, Péter Jó reggelt!” kiáltozásával, és 8:15-re már mindannyian a zoom előtt álltunk készen a reggeli tornára. Hogy jól átmozgassuk magunkat, áttáncoltunk pár számot just dance-el! Rögtön ezután zászlófelvonás következett a Cserkészinduló eléneklésével, majd otthon elfogyasztottuk reggelinket.

Reggeli után túrának eredtünk mindenki a közelében lévő parkot, erdőt célozta meg. Túra közben különböző feladatokat kellett teljesíteni. Ezek során megkerestük a lehető legkisebb állatot, valamit, ami „épp születik”, megfigyeltük a hangokat és illatokat, lemértük a fák kerületét, hintát építettünk, s még sok más vicces kihívást teljesítettünk. Az ebédünket is elfogyasztottuk egy piknik és kötetlen beszélgetés keretében, ahol a délelőtti élményeinkről számoltunk be a többieknek. Ebéd közben/után a kiscserkészeink megtanultak magyar népi motívumokat rajzolni, és mindannyian készítettek egy szép képeslapot origami ajándékkal valamelyik zöldkendős cserkészünknek.

Ebéd után csendes pihenő következett, majd kora délután raji foglalkozásokkal indítottunk. Kiscserkészeink rajzolás-beszélgetés közben számoltak be a KKK-ról (Kiscserkész Karantén Kihívások), otthon eltöltött időkről, élményeikről, míg cserkészeink egy „maffiás” játékon vettek részt.

Raji alkalmak után a nagyobbaknak külön fiú és lány alkalom következett, ahol a fiúk társasoztak, a lányok sütit sütöttek és tutorial videóban szereztek tippeket nyári frizurákhoz, melyet rögtön ki is próbáltak;) Eközben kiscserkészeink otthon társasoztak, illetve a leveleket, origamit készítették.

Este fél nyolckor kezdődött az online portyánk utolsó programja: a kakaóház. A kakaóház a tábortűz beltéri változata, ahol mindenkinek kötelező kellék egy bögre kakaó (tea), esetleg pár szem keksz. Rengeteg régi, tábortűzi ének és népdal mellett pár klasszikus tábortűzi játékra is sor került, így remek hangulatban telt az este. Fél kilenckor kiscserkészeink megkapták esti meséiket, mely a Csalán őrs meglepetése volt számukra. Ezután a nagyobbak meséje is sorra került a lefekvésre készülődés előtt. A mesében az eltűnt Hupikék Törpikéket kerestük, a jelenlevő „törpök” segítségével interaktív módon.

Tartalmas napot tudhatunk magunk mögött, egy sikeres online portyát. Bár sokan kérdezték, mikor lesz a következő ehhez hasonló program, azt biztosan kijelenthetjük: a következőt már offline tartjuk!;)