Tini találkozó Brémában

/ Juhos Barnabás /
juhos.barnabas képe
A brémai gyülekezetben már több ízben szervezték meg a tini (9-14) korosztály találkozóját.
ÉneklünkJátékEvés

A februári találkozó is nagyban követte az eddigi alkalmak tematikáját, azzal a kivétellel, hogy most a fiatalokat több időre kértük el a szülőktől, mivel legutóbb a gyerekek kevesellték a két órás foglalkozást. Minket, szervezőket megelégedéssel, s hálaadással töltött el az, hogy bővült a csapat, voltak újonnan érkezettek is, akik hamar bekapcsolódtak a programokba, barátkozva a többiekkel.

A 9-14 éves korosztály számára fontosak a példaképek, hiszen identitásuk most alakul, szilárdul, éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy kire miért néznek fel, kit tekintenek példaképüknek. Ezért az alkalom témája a „Példaképek” volt. A fiatalok nagy lelkesedéssel, s nyitottsággal fogadták a témát, s őszintén, nagy bátorsággal beszéltek példaképeikről, s a számukra fontos értékekről. Örömmel tapasztaltuk azt, hogy a társaság jelentős része tekinti Jézust példaképnek, s tartja követendőnek tanítását. Együttlétünk végeztével a következő igeverset zárhatta szívébe a kis csapat: „...légy példa a hívőknek a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben, a tisztaságban.„ 1Tim 4, 14”  Kiváló összefoglalása ezen igevers alkalmunk témájának, s arra bíztatja, bátorítja a fiatal generációt, hogy életvitelükkel mérvadó példát állítsanak fel környezetükben élő társaik számára.

A lelki eledel után testi táplálékot is magunkhoz vettük, majd a falatozás után a cserkészet kezdeteibe kaphattak betekintést a résztvevők. Ezt követően nagy átéléssel énekeltük a már jól ismert énekeinket, majd pedig új énekek tanulására került sor. A közös játék elmaradhatatlan része egy ilyen alkalomnak, így sor került rá most is, először egy kincskereső játékban vehettek részt, majd az előző alkalmon is megkedvelt labdajátékot játszhatták mindaddig, még a szülők nagy nehezen megértették velük, hogy ideje hazamenni.

Mi szervezők örömmel láttuk, hogy a gyermekek jól érzik magukat, szeretnek együtt lenni, társaságban tölteni az időt, s hogy további alkalmakra is számítanak.              

Soli Deo Gloria!