Szüreti bál Edmontonban

/ Mészáros Attila /
meszaros.attila képe
„Érik a szőlő, hajlik a vessző...” - fergeteges szüreti bál volt Edmontonban.
TáncosokPárosÖrömtáncMentor és ösztöndíjas

2016. október 1-én fantasztikus programmal készült az edmontoni Csárdás Táncegyüttes a Magyar Házban. Több hetes szervezés előzte meg a szüreti bált, amelynek megvalósulását nagyon sok szülő és önkéntes segítette. Az est vendég zenekara a Zagyva Banda volt Magyarországról, akiknek a muzsikája elragadtatta a bál vendégeit.

Az este folyamán mennyei vacsorát varázsolt közel 160 főre Maráczi Erzsébet, Jajczay Viktória és Hock Mária. A házi oroszkrém tortát Kovács Annamária készítette Barth Tormás Nikoletta segítségével. Bevallom, a torta töltésénél és kenésénél én is besegítettem, hiszen ennyi emberre tortát sütni és díszíteni nem egyszerű feladat.

Az estét a Hungarian Wine Cellars programja egészítette ki páratlan magyar borok kóstolásával, amelyet ezúton is köszönünk Szenthe Annának és Szenthe Sándornak. Jómagam is kóstolhattam a különleges borokból és elmondhatom, a magyar boroknak valóban párja nincs és itt Kanadában méltó helyet foglal el a nemzetközi borok között.

Az est fő műsorszáma a Csárdás Gyermek- és felnőtt Táncegyüttes volt. A gyermekek Kalocsáról adtak elő játékokat és táncokat, a felnőttek pedig Dél-Alföldi táncokat mutattak be.  A csoport vezetői és koreográfusai Vörös Sándor és Tóth-Vörös Patrícia, akik a fő szervezői voltak a szüreti bálnak.

Köszönjük nekik a fáradtságos munkát és hasonló magas színvonalú és jó hangulatú rendezvények szervezését kívánjuk nekik.