A Szent Korona Drezdában

/ Potó István /
poto.istvan képe
Drezdában zajlott egy nemzetközi cserkész találkozó márciusban! A VI. kerületi és drezdai cserkészek összefogtak egy izgalmas programért, amelyben a magyar történelem és kultúra elevenedett meg. Ez az esemény nemcsak élményekben gazdagította a résztvevőket, hanem erősítette a kapcsolatot is. A jövőben további izgalmas programokkal folytatódik a közös munka!
A magyarországi és drezdai cserkészek közös képe a magyar zászló előttDrezda város látképe előtt csoportkép a vendég cserkészvezetőkkelA gyerekek figyelik a programot vezető cserkészt

A németországi Drezdában található magyar cserkészcsapat életében 2024. március 7. és 10. között érdekes esemény történt. 2023. december óta zajlott a szervezés a magyarországi VI. kerületi és a drezdai Kányádi Sándor cserkészcsapat közt. Magyarországról (Pécsről és Siófokról) érkező cserkészvezetők látogattak el Drezdába, hogy cserkészprogramot szervezzenek a helyi magyar cserkészeknek, melynek során gazdagították a drezdai cserkészvezetők repertoárját is.

A magyarországi lelkes cserkészvezetők egy pörgős cserkészprogrammal lepték meg a drezdai cserkészeket. A cserkészprogram során a gyerekek a magyar történelem és kultúra izgalmas részeivel találkozhattak. Játszva ismerhették meg a koronázási jelvényeket és hallhattak legendákat arról, hogy a Szent Korona tetején levő kereszt vajon hogyan görbült el.

Nem csak a drezdai cserkészek gazdagodtak új élményekkel, a látogatóknak volt alkalmuk rövid drezdai tartózkodásuk során felfedezni Drezda csodálatos városát egy helyi, cserkész-idegenvezető kíséretében. Ez a program kiválóan illeszkedett a közös kulturális és történelmi örökség megismerésébe és megőrzésébe, miközben tovább erősítette az egymástól távol élő, de közös értékeket valló magyar cserkészek közti kapcsolatot.

Mindez még csak az első lépés volt a közös munkában. A magyarországi VI. kerület segédtisztje, aki jelenleg KCSP ösztöndíjasként tevékenykedik Berlinben, közösen a drezdai csapat vezetőivel további közös programokon ötletelnek, amelyek ezt a kapcsolatot megerősítheti, talán idővel szokássá növi ki magát.