A Magyar Iskola Woking (HSW) táncház-mulatságot szervezett Márton napra

Szegedi zenekar húzta a talpalávalót

/ Bihari Ágnes Klára /
bihari.agnes.klara képe
A Magyar Iskola Woking (HSW) vendége volt a szegedi Gyantár Zenekar és Ferencz Tamás zenész-táncos-koreográfus Márton napon. A vendégek jó hangulatú zenei foglalkozásokat tartottak, ahol a gyermekek megismerkedtek a különböző hangszerekkel, majd a néptánc alaplépéseit is megtanulhatták. A nap végén egy fergeteges táncházzal zárult a program.
A Gyantár zenekar és Ferencz Tamás zenész-táncos-koreográfusA Gyantár zenekar hangszerekkel imserteti meg a gyermekeket a Magyar Iskola WokingbanA Gyantár zenekar húzza a talp alá valót a Magyar Iskola Wokingban

A Márton napi mulatság különlegessége az volt, hogy a Magyar Iskola Woking meghívására meglepetés vendégek látogattak el Szegedről a Gyantár Zenekar és Ferencz Tamás zenész-táncos-koreográfus személyében.

A zenészek és az iskola vezetői-tanárai között több mint 10 éve fennálló baráti kapcsolat hívta életre a Márton napi vendégszereplést, amikor is a különböző korosztályhoz tartozó gyermekek számára megtartott foglalkozások keretében a gyermekek megismerkedhettek a zenekar tagjai által használt hangszerekkel.

A figyelemfelkeltő, érdekes elemekkel tűzdelt interaktív foglalkozásokon ismertették hangszereik működését a zenekar tagjai, a gyermekek pedig érdeklődéssel figyelték őket és az interaktív jellegű foglalkozás segítette a gyermekek bevonódását.

A nap végén a minden gyermek, szülő és tanár részvételével megvalósult fergeteges táncház keretében húzta a Gyantár zenekar a talpalávalót.

Ferencz Tamás zenész-táncos-koreográfus elmondása szerint ismét kezdi „reneszánszát” élni a táncház mozgalom, egyre több fiatal csoport érdeklődik a népzene és néptánc iránt, ami a táncház műfajának továbbörökítésében és a táncház mozgalom újjáélesztésében óriási jelentőséggel bír.