Magyar gasztronómia, magyar néptánc – fellépés a Kulinarische Reise durch die Länder der Welt programsorozat magyar estjén

A Csöbörcsök Néptáncegyüttes táncosai szatmári és palatkai táncokat mutattak be a Straßen-Universität Stuttgart által szervezett Kulináris Utazás programsorozat magyar estjén.

A Csöbörcsök táncegyüttes 3 párja szatmári és palatkai táncokkal kápráztatta el a résztvevőket a Kulináris Utazás a világ országain át című rendezvény Magyarországnak szentelt programján.

Ahogy az esemény leírásában is olvashatjuk, az esemény középpontjában – Magyarország kulturális bemutatása mellett – a Márton-napi hagyományok és a libaételek álltak. Birgit Auer mesélt Szent Márton életéről, nagylelkűségéről és jó cselekedeteiről, ezt követően pedig Thomas séf vezetésével a vendégek magyar receptek alapján készítették el a hagyományos libasültet és köreteit. A délutánt magyar zene és Magyarországhoz kötődő történetek kísérték, majd meglepetésként egy jellegzetes magyar desszertet, somlói galuskát szolgáltak fel.

A program csúcspontjaként – a vendégek legnagyobb meglepetésére – megérkeztek a Csöbörcsök táncosai, akik magyar viseletben adtak elő látványos néptáncprodukciót.

A szervezők apró ajándékokkal kedveskedtek a fellépőknek, és köszönetük jeléül vacsorára is meghívták őket, ahol a táncosok is megkóstolhatták a magyar receptek alapján készült fogásokat.