A Kelownai Magyar Iskola

/ László Karolina /
laszlo.karolina képe
Az iskola, ahol sütünk, főzünk, kézműveskedünk, játszunk. Megjött a kedved csatlakozni?

Elindult a A Kelownai Magyar Ház Magyar Iskolája 2023. októberében, ahol Csoma Eszterrel együtt minden szombaton reggel 10 órától felnőtteknek, 11 órától gyerekeknek tanítjuk a magyar nyelvet.

Büszkén jelenthetjük ki, hogy már csaknem 15 tanuló vesz részt heti rendszerességgel az órákon, ahol éneklünk, játszunk, beszélgetünk, feladatokat oldunk meg magyarul, vagy éppen kézműveskedünk, kincset keresünk, sőt a közös főzés is előfordult már. Terveink szerint decemberben a karácsonyi magyar nyelvű istentiszteleten egy rövid műsor keretein belül bemutathatjuk, hogy mit tanultunk az utóbbi hónapokban.

A Magyar Iskola a nyelvtanulás mellett egy óra szórakozásra is lehetőséget nyújt. Sok izgalmas programmal várjuk hétről hétre az érdeklődőket magyar nyelvtudási szinttől függetlenül. 

Ezzel egyidőben elkezdtük a Kelownai Magyar Ház alsó szintjének átrendezését egyrészt azzal a céllal, hogy külön helyet alakítsunk ki az iskola részére. Másik célunk egy közösségi tér kialakítása, ahol gyerekek, és felnőttek egyaránt szívesen töltenek időt. Nekiálltunk továbbá a Magyar Ház igen nagy könyvtárának kiszelektálásához, és felújításához. Reméljük egy-két hónapon belül ez is ismét használhatóvá válik.