Hungarian Dance House

Táncház a melbourne-i Magyar Házban

/ Balatoni Bianka Rebeka /
balatoni.bianka.rebeka képe
A COVID-19 járvány korlátozásai óta, Melbourne-ben idén először került megrendezésre magyar táncház. Remek hangulat, finom magyar ételek, és fantasztikus zenekar várta a táncolni vágyókat.
Felnőtt táncházLángosTáncházVardos Trio

A Magyar Központ Néptáncegyüttese, a Fonó Táncegyüttes, és a Hungarian Youth and Cultural Centre Melbourne közös szervezésében került megrendezésre az idei év első táncháza. A táncház este 18 órakor kezdődött egy gyerek programmal, ahol az apróságok rophatták a táncot, valamint játékokat tanulhattak. Majd az est előrehaladtával a felnőttek vették át a táncparkettet, és tanulhattak moldvai, illetve széki táncokat. Részt vettek olyanok, akiknek volt már táncos előképzettsége, viszont szép számmal voltak olyanok is, akik életükben először táncoltak magyar táncokat ezen a rendezvényen. 

A táncház sikerességét segítette elő, a fantasztikus tehetséggel megáldott Vardos Trio zenekar. A Vardos Trio zenekar három ausztrál női tagból áll, akik nem beszélnek magyarul, nincs magyar családi kötődésük, mégis annyira beleszerettek a magyar népzenébe, hogy autodidakta módon tanultak meg magyar népzenét játszani valami elképesztő módon. A szünetekben finom magyar ételekkel kedveskedtek a vendégeknek a szervezők, valamint a bárban magyar italkülönlegességeket is szolgáltak fel.

A tánctanítás után szabad tánc következett, ahol bárki bármilyen tájegység zenéjét kérhette, és aki ismerte, táncolhatott rá. A táncház remek hangulatban telt, öröm volt, hogy a részese lehettem.