Gyermekfoglalkozás Hullban

"Itt van az ősz, itt van újra"

/ Petrás Éva /
petras.eva képe
Szeptember 22-én szombat délelőtt Kingston upon Hullban, a HANA (Humber All Nations Alliance) charity, jótékonysági szervezet földszinti termében gyűltek össze kicsik és nagyok az ősz jegyében zajló gyermekfoglalkozásra. Általában itt rendezik a magyar eseményeket.
Lipem, lopom a szőlőtMókuskák, ki a házból játékMadárijesztőNépviselet

A gyermekek először  a Szent Mihály havi hiedelmekkel, babonákkal ismerkedhettek meg, majd az évszak egyik jelentős eseményének,  a szüretnek, illetve az ahhoz kapcsolódó szokásoknak a bemutatása történt. Természetesen a témánkhoz illeszkedő dalok és mozgásos játékok sem maradhattak el, valamint találós kérdésekkel az elménket is próbára tettük.  A foglalkozás kézműves tevékenységgel zárult, melynek során madárijesztőt  készítettünk.  Ezután készültünk egy picit a következő hónapban megrendezésre kerülő International Fashion Showra, ahol  magyar népviseletben fogunk felvonulni. A ruhapróbát mindenki nagyon élvezte.

A helyi közösség László Brigitta mentorom vezetésével idén először pályázott ösztöndíjasra, akinek  fő feladata gyermekprogramok szervezése. Hétvégi iskola eddig sajnos nem működött, de tervezzük a létrehozását.