Gasztronómiai siker amerikai rendezvényen

Első helyezés a legfinomabb ételért

/ Kertész Adrienn /
kertesz.adrienn képe
A "Fort Ligonier days", azaz a Ligonieri Erődítmény napjai egy minden évben megrendezésre kerülő három napos fesztivál. Az ünnepség a környék legnagyobb rendezvénye. A megközelítőleg 100 000 fős fesztiválon a Ligonier környékbeli magyarság is minden évben képviselteti magát.
VendégvárásAz elégedett vendégekA kis csapatA legfinomabb ételért járó díj

A Bethlen Közösség nevű amerikai magyar idősek otthonának dolgozói és önkéntesei évről-évre várják sátrukban a tradicionális magyar ételeket fogyasztani vágyó vendégeket.  

Idén a legfinomabb ételért járó díjat nyerte el a Bethlen Közösség, ami nagy büszkeségre ad okot egy ilyen nagyszabású rendezvényen, ahol számtalan más árus kínálta ugyancsak finom fogásait.

A magyar sátor nem először nyert el díjat az évek során a ligonieri rendezvényen. Már korábban is több elismerésben, kitüntetésben részerült a finom étel, a tiszta kiszolgálás és a különlegesen feldíszített sátor miatt.

A ligonnieri Bethlen Közösség magyar sátrának kiszolgáló pultja ugyanis nem más, mint egy fából faragott és különféle magyaros motívumokkal kidíszített valódi székely-kapu, ami igencsak különlegesnek számított az ünnepségen!

A három napos fesztiválon gulyáslevessel, székelykáposztával és palacsintával vártuk látogatóinkat. 

Több vendégünk is arról számolt be, hogy szülei vagy nagyszülei magyarok. Ekkor mindig elmondtam, hogy a magyar közösség szeretettel látja őket minden rendezvényén, a magyar megemlékezéseken és még a magyar nyelv tanulására is lehetőség van. Érdekes volt megtapasztalni, hogy valóban igaz: azok a honfitársaink, akik már nem igazán vesznek részt a magyar közösség kínálta programokon, még mindig elérhetőek a magyar gasztronómián, azaz humorosabban fogalmazva, a hasukon keresztül.

S most már azt is tudjuk, a magyar ételekről nem csak odahaza feltételezik, hogy különösen finomak, hanem itt egy újabb bizonyíték, hogy valóban elismerik és szeretik a világ más részein is.

Az 59. Ligonieri Erődítmény napjain a gasztronómiai élményeken kívül további programlehetőségek is várták a látogatókat. A családi rendezvényen több, mint 200 kézműves mesterség mutatkozott be. Ezen kívül egy nagyszabású díszfelvonulás, csatajelenetek, élő zenei koncertek, borkóstolás, sportverseny, gyermeksarok, s még további számtalan egyéb szórakoztató program várta az ellátogatókat.