A Forrás Banda táncháza Vancouverben

/ Éles Gergő Péter /
eles.gergo.peter képe
Április 29-én a Forrás Banda által szervezett táncházon vehettek részt a vancouveri magyar és nem magyar látogatók, akik szép számmal meg is jelentek és be is töltötték a Vancouveri Magyar Ház termét jó hangulattal.
táncháztáncháztáncháztáncház

Az este, a vancouveri és seattle-i tagokból álló zenekar 20 éves fennállását és a táncház mozgalom 45. évfordulóját kívánta ünnepelni, és ennek a lehető legjobb módja volt ez a zenés-táncos esemény.
Először a gyerekek tanulhattak somogyi, felcsíki, moldvai táncokat, majd a felnőttek ideje érkezett el és mezőségi, kalotaszegi táncokat táncolhattak. A zenekar változatos, Kárpát-medencét átívelő repertoárral készült az alkalomra.
Fellépett a Forrás Néptáncegyüttes is, vajdaszentiványi koreográfiájukat adták elő a nézők gyönyörűségére. Az est lebonyolításában a seattle-i és vancouveri ösztöndíjasok is kivették részüket szervezői, zenészi, tánctanítói minőségekben.
Számos érdeklődőt bevonzott a táncház, a remek hangulat megkérdőjelezhetetlen volt. Méltóképpen ünnepeltük évfordulóinkat.