Bejgli, kolbász, káposzta

Előkarácsonyi hangulat Winnipegen

/ Lauber Éva Laura /
lauber.eva.laura képe
Szeptember utolsó hétvégéjén hagyományos ételkészítésre invitálta a winnipegi magyar közösség a lelkes önkénteseket. A két napos rendezvény célja a közelgő ünnepek alkalmával felszolgált, és eladásra kínált tradícionális fogások előkészítése volt.
Készül a töltött káposztaA Magyar Ház önkénteseiMár majdnem kész!Karácsonyi illatok a levegőben

A Szent István Magyar Ház évről évre igyekszik lehetőséget biztosítani  ünnepségei, naptári programjai alkalmával a magyar ételek bemutatására és vásárlására. A közösség tagjai nagy tapasztalattal készítik a süteményeket, főételeket, melyek nem csak az év legnagyobb rendezvényén, a helyi Folklorama nemzeteket bemutató, színes nyári forgatagában arat osztatlan sikert, de nagy a kereslet a hagyományos ízekre az év többi időszakában is. A hétvége során 50 rúd bejgli, 120 töltött káposzta és közel 300 darab kolbász készült el, így nagy rutinnal távozhatott, aki újonnan csatlakozott a közösséghez vagy a programhoz. 

Aki az ételek mellett a programok iránt is érdeklődik, érdemes figyelemmel kísérnie a szervezet honlapjátFacebook-oldalát, valamint a hamarosan megjelenő Híradó című kiadványt is.