Baba-mama-papa percek Kanada-szerte

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe
Ahogy előző cikkemben is említettem, már korábban kísérleteket tettem munkám online térbe való áthelyezésébe. Idővel minden szépen kialakult: hogyan vezessek őrsi foglalkozást, néptáncos találkozót, magyar iskolát és baba-mama-papa összejövetelt online…
Baba-mama-papa percek Kanada-szerteElmó is segít jókedvre deríteni a gyerekeketInstagram kihívásJátékötletek kisgyermekes családok számára

Örömmel újságolom, hogy kezdeményezéseim érdeklődő közönségre találtak és kezdik magukat szépen lassan kinőni, különösen a kisgyermekes családok számára szánt játékötleteim.

Az Ottawai Magyar Oskola ösztöndíjasaként részt vettem az Észak-Amerikai Magyar Iskolák online konferenciáján, melyről Kiss Anna ösztöndíjas társam adott részletes tudósítást. A részvétellel járó kapcsolatépítés nyitotta meg a lehetőséget online baba-mama-papa foglalkozásom kiterjesztéséhez, mivel úgy mutatkozott, hogy más kanadai városok magyar közösségeiben is lenne igény egy ilyen jókedvű összejövetelre.

A hír hallatára madarat lehetett volna fogatni velem, bele is kezdtem a kezdeményezés elindításába. Az élő közvetítés a „Népi ötlettár gyermekeknek és felnőtteknek” Facebook oldalamon keresztül fog megvalósulni, április 28-án, kedden. A kanadai és az európai időzónák összehangolásával egy olyan időpontot próbáltam találni, amelybe be tudnak kapcsolódni Vancouverből, Montréalból vagy akár Budapestről is. Izgatottan várom az első alkalom tapasztalatait és bízom benne, hogy lesz rá érdeklődés a jövőben is.

Igyekszem kihasználni az online világ adta lehetőségeket, így egy másik kihívást is kezdeményeztem. Instagram-oldalamon elindítottam a #mindennapraegyjáték #mondókázzvelem programot, melynek keretében minden nap egy-egy ölbeli játékot, népi mondókát osztok meg az érdeklődőkkel.

Tartsatok velem ezekben a kihívásokban! Örömmel osztom meg veletek játékötleteim és bízom benne, hogy derűs családi perceket szerzek velük.