Apák napja Melbourne-ben

Köszöntő és vacsora a Magyar Kultúr Körben

/ Bodor Réka /
bodor.reka képe
Ausztráliában szeptember 3-án tartották az Apák napját. A Magyar Kultúr Kör (MKK) szeptember 8-ára szervezte meg hagyományos apák napi vacsoráját és az édesapákat köszöntő műsort.
KöszöntésMoldvai tűzlángjaA szereplőkKCSP-sek

Mi, három KCSP-s leányzó: Farkas Dorka, Tokaji Tamara és jómagam, már kora délután a konyhán segítettünk, valamint páran a termet varázsolták az alkalomhoz illővé.

A műsorban 25 gyermek és fiatal köszöntötte a körülbelül 60 fős vendégsereget. A verses-énekes részeket Vidács Ilona (a MKK magyar tanára) és Dorka állították össze, melyben a gyermekek apákat, nagyapákat köszöntő verseket szavaltak, valamint az idén Oscar-díjat nyert Mindenki kisfilm, Bodzavirág című kórusművét és népdalokat énekeltek. A műsor további részében a gyermekek még ugrós táncokat mutattak be, továbbá a MKK ifjúsági csoportja moldvai és palatkai táncokat, valamint a fiúk kalotaszegi legényest adtak elő, a táncokat Svak Lászlóval (a MKK tánctanárával) tanítottuk.

A műsor előtt a vendégek ízletes marhapörköltöt és rántott szeletet vacsorázhattak, azután pedig Risztics Pityu (a helyiek kedvenc zenésze) szolgáltatta a talp alá valót a táncolni vágyóknak.

A testileg és lelkileg jóllakott apák és nagyapák büszkén mentek haza az este végeztével.