Zsolnay kiállítás és KCSP konferencia Edmontonban

/ Czibolya Kálmán /
czibolya.kalman képe

Magyarország ottawai nagykövetsége és a Kanadai Magyar Kulturális Tanács október 24-29. között nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett Edmontonban, az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére. Az ünnep egyik kiemelt programja volt a Magyar Géniusz, a Magyar Tehetség elnevezésű kiállítás, melynek keretében az Észak-amerikai kontinens első és egyedülálló Zsolnai porcelán kollekcióját csodálhatták meg a látogatók október 28-ától Edmontonban az Art Gallery of Alberta-ban.

Ezen a négy napon mind a 14, Kanadában munkáját végző KCSP ösztöndíjas jelen volt és segítette a szervezők munkáját, valamint aktív résztvevői voltak az október 29-i az Edmontoni Magyar házban tartott KCSP konferenciának is.

A konferencia vendége volt dr. Ódor Bálint, kanadai magyar nagykövet, dr. Szabó Stefánia, Magyarország torontói főkonzulja, dr. Szilágyi Péter, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Szente Anna, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnöke, egyben a Magyar Diaszpóra Tanács társelnöke és Ábrahám Tibor a Magyar Diaszpóra Tanács társelnöke. 

Riporter: Lehoczki Sára, Móricz Lajos, operatőr, szerkesztő, vágó: Czibolya Kálmán

Zsolnay kiállítás és KCSP konferencia Edmontonban