Összefoglaló a bécsi Pázmáneum 2019/20-as rendezvényeiről – 1. rész

Ars Sacra Fesztivál

/ Gál Anna Gertrúd /
gal.anna.gertrud képe

A koronavírus okozta helyzet újragondolásra késztetett. Olyan feladatot próbáltam kitalálni, amellyel valamiképpen tovább szolgálhatom a bécsi Pázmáneumot. Az én eddigi munkám ugyanis szorosan az intézményhez kötődött. A "home office"-t, mint új munkajelleget, kellett először értelmeznem. A rendezvényekre való készülés, vendégek fogadása, fotózás, agapék lebonyolítása után most egy teljesen szokatlan jelenséggel álltam szemben: itthonról, egy helyben ülve kellene "ki" dolgoznom Bécsbe. Hosszan törtem a fejem, hogy mi az a tevékenység, amivel pótolhatom a programok körül zajló pörgés, szervezés hiányát. Akik figyelemmel kísérik a KCSP honlapon az aktivitásomat, észrevehetik, hogy hosszú cikkek és egyetlenegy galéria kivételével nem jeleskedtem sem videóval, sem hangfelvétellel az elmúlt 8 hónapban. Ennek nagyon egyszerű oka van: soha nem csináltam se videót, se komolyabb hangfelvételt. A karantént azonban jó lehetőségnek láttam arra, hogy végre megharcoljak a mumussal, és megtanuljam egy videókészítő program alapszintű (!) kezelését. 

Az elmúlt hónapban tehát ezzel foglalkoztam. A már megvalósult rendezvényekről rengeteg fénykép áll a rendelkezésemre, amelyekből zenés összeállítás(oka)t készítek/ készítettem. Mentorom kitartó türelemmel és ellentmondást nem tűrő akarattal hozza ki belőlem a lehető legjobbat, még akkor is, ha ez nagyon sok időbe kerül. Nem tagadom, hogy bölcsész vagyok. Soha nem akartam olyan témákban okosnak tűnni, amelyekhez nem értek. Egy profibb videókészítő program alapszintű kezelésének képessége egészen biztosan a javamra fog válni, még akkor is ha most sokat bosszankodom miatta, valamint a kezdeti ügyetlenkedéseim miatt. 

Az alábbi összeállítás létrejöttének okáról elég is lesz ennyi.

2019 szeptemberében egy egész héten keresztül programok sora várta az érdeklődőket a bécsi Pázmáneumban.

Az Ars Sacra hétről szóló beszámolóim itt következnek:

https://www.korosiprogram.hu/hirek/kezdetet-vette-sacra-fesztivalbecsi-pazmaneumban

https://www.korosiprogram.hu/hirek/mecs-laszlo-becsi-sacra-fesztivalon

https://www.korosiprogram.hu/tudastar/feszty-masaboldog-emlekezetu-szentkepfestobecsi-sacra-fesztival-harmadik-programjan

https://www.korosiprogram.hu/hirek/versvirrasztasbecsi-sacra-fesztivalon

https://www.korosiprogram.hu/tudastar/emlekezes-kajoni-janos-erdelyi-ferences-szerzetesre

https://www.korosiprogram.hu/tudastar/becsi-sacra-fesztival-zaro-rendezvenye

 

Ezek után talán kedvet kapnak, hogy a videó megtekintésével is felelevenítsék a hét eseményeit. 

Összefoglaló a bécsi Pázmáneum 2019/20-as rendezvényeiről – 1. rész