Mikulásvárás az Ottawai Magyar Házban

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe

Idén a Mikulást sokrétű programokkal vártuk Ottawában! Fánkvásárral, gyermekfoglalkozással, néptánc-előadásokkal és táncházzal csalogattuk a Mikulást a Magyar Házba december 3-án!

Az idei program különlegessége volt a néptánccsoportok fellépése. Az ösztöndíjas munkám egyik fő pontja a néptánc oktatása különböző korosztályoknak. Korábban Ottawában több korosztályban hosszú életű tánccsoportok működtek, most ezen csoportok újraélesztésén dolgozunk. Nagyon büszke vagyok a Magyar Iskolában működő néptánccsoportra, akik moldvai táncokat mutattak be, valamint a Magyar Házban működő ifjúsági néptánccsoportra, akik sóvidéki táncokat adtak elő. A visszajelzések alapján hatalmas élményt és örömet nyújtottunk a népes közönségnek, nem győztük fogadni a gratulációkat! Sőt, még a Kanadai Magyar Televízió egyik adásába is bekerül az ifjúsági néptánccsoport fellépése!

Számomra is felejthetetlen élmény volt ez a nap, csillogó szemekkel fogadtam a gratulációkat. Ez volt az első alkalom, hogy egy általam önállóan vezetett és tanított csoport színpadon mutatja be tudását. Izgalom, büszkeség, meghatódottság kavarogtak bennem. Már erősen gondolkodom, mivel készüljünk a következő rendezvényekre, hogy a közönség és magunk örömére tehessünk.

OMHMikulás Néptáncok - 2017