Magyar Bazár Washington, DC-ben

November 19-én rendezte meg a 4. számú Bátori József cserkészcsapat karácsonyi adománygyűjtő rendezvényét, a Magyar Bazárt.

/ Walter Marietta /
walter.marietta2022 képe

Szinte mindegyik helyi magyar szervezet képviseltette magát a washingtoni magyar közösség körében rendkívül népszerű eseményen.  A szervező cserkészek előadásai mellett fellépett karácsonyi műsorával a Magyar Iskola, a Rózsafa gyermek néptánccsoport, valamint a Tisza Néptáncegyüttes is. A zenéért a Fészer Bandát, a Magnólia Bandát és a Szikra Bandát illeti köszönet.

A cserkészek néptánccsoportja, a Regős együttes vajdaszentiványi és magyarpalatkai táncokat adtak elő, utóbbiban vendégtáncosokkal kiegészülve.

A Rózsafa együttes kiscsoportja dunántúli ugrós dallamokra táncolt citerakísérettel, a haladó csoport dunántúli üveges táncot adott elő, valamint moldvai furulya előadással szórakoztatta a közönséget.

Az idén 40 éves Tisza néptáncegyüttes a programsorozattal ünnepelte születésnapját. Erdélyből, Fazakas Jánost és partnerét, Molnár Rozáliát látták vendégül rendezvényeiken, akikkel ezen a rendezvényen nyárádmenti táncokat adtak elő és tanítottak a közönségnek.

Az eseményen a programok mellett magyar nyelvű könyveket, porcelánokat, különböző magyar termékeket és tombolát is lehetett vásárolni támogatva ezzel a cserkészcsapat munkáját.

Természetesen a Magyarország érdekességei kvíz és a népi viseletek divatbemutatója sem maradt el idén sem.

A változatos programot végül a retró diszkó zárta. Aki pedig este 9 után is érzett magában erőt a magyar néptánc folytatásához, az a Tisza által szervezett táncházban rophatta hajnalig Silver Springben.

Köszönet a videókért a Tisza néptáncegyüttesnek és a 4. számú Bátori József cserkészcsapatnak.

 

 

Magyar Bazár Washingtonban