Húsvét 2020: istentisztelet az online térben

Online istentisztelet a lipcsei és berlini gyülekezet szolgálatával

/ Sinkó-Szabó Lilla /
sinko.szabo.lilla képe

A húsvéti istentisztelet idén máshogy alakult, mint ahogy azt terveztük. Máshogy, de így is sok tennivaló akadt. A járványhelyzet okozta változások és zárt ajtók nem adhattak okot arra, hogy legfőbb ünnepkörünkben is közösség nélkül maradjunk. Még akkor is, ha ez a közösség nem a megszokott módon jött most létre.

A Nagyhét istentiszteleti alkalmait férjemmel, Sinkó Gábor ev. lelkésszel közösen szerveztük, az istentiszteleteken felváltva prédikáltunk, a videókat közösen készítettük és osztottuk meg online felületeken.

Rendkívül jó volt látni, hogy a nagyheti alkalmak kántori szolgálatát a berlini gyülekezethez nemrég csatlakozott zenészpár vállalta, így az énekek jól követhető és értékes részeivé váltak a felvételeknek. A húsvéti istentiszteletünkön pedig a 2019. decemberben alakult Lipcsei Magyar Keresztény Gyülekezet négy gyülekezeti tagja is vállalt szolgálatot: ők imádságot olvastak. Így valóban teljessé vált az alkalom és a távolság ellenére közel érezhettük magunkat egymáshoz. A Húsvét üzenetét is közelebb hozhatta számunkra mindez: hiszen Krisztusban nincs és nem is lehet távolság a hívő ember számára és a hívő emberek között.

Húsvéti istentisztelet