Hungarian Harvest Festival - Magyar Szüreti Fesztivál

Magyar szüret Minnesotában / Minnesota Hungarians

/ Walter Marietta /
walter.marietta képe

A Minnesotai Magyarok 6. Szüreti Fesztiváljának idén is a festői szépségű Millner Borászat adott otthont. Grauzer Csilla, a Minnesotai Magyarok elnökasszonya, valamint Magyarország tiszteletbeli konzulja, mint minden évben, idén is kilátogatott a rendezvényre, ahol szívesen válaszolt a vendégek kérdéseire.

A magyar kiállításon a résztvevők megismerkedhettek a hungarikumokkal, népi viseletekkel, híres magyar feltalálók munkásságával, valamint relikviák, ajándéktárgyak közül is szépszerével válogathattak. Többek között ebben az évben már pónilovaglás, állatsimogató és kézműves vásár is várta a családokat. Az autentikus magyar ételek népszerűsítették a magyar gasztrokultúrát; a sült oldalas, lángos, gulyásleves és sültkolbász idén is hatalmas sikert arattak, a fesztivál végére nem maradt egy morzsa sem.

A látogatók is kivették a részüket a munkából amíg a Szászka zenekar húzta a talpalávalót. A közös-zenés-táncos szőlőtaposás és -préselés megteremtette az igazi szüreti vigasságok hangulatát, melyet a borkóstólók és bortúrák, valamint a Vidéki Néptáncegyüttes bemutatója fokozott. Ugyanakkor a néptáncosok és népzenészek nemcsak előadásaikkal szórakoztatták az egybegyűlteket, hanem aktív közreműködőként számítottak rájuk a táncház színpadán.

A Minnesotai Magyarok és az önkéntesek nagyszerű és kitartó munkájának köszönhetően a fesztivál egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nemcsak a magyar, hanem az amerikai lakosság is növekvő számban látogat ki a fesztiválra évről évre.

Hungarian Harvest Festival - Magyar Szüreti Fesztivál / Minneapoils/USA