Európa Nap a Basingstoke-i Magyar Közösségi Iskolában

Játszva tanultak a gyerekek Európáról a Basingstoke-i Magyar suliban

/ Bihari Ágnes Klára /
bihari.agnes.klara képe

A Basingstoke-i Magyar Közösségi Iskola 2024. június 15-én első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezte meg az Európa Napot az intézménybe járó gyermekek számára.

A témanap apropóját az adta, hogy a 2024 júliusa és decembere közötti 6 hónapban az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét Magyarország látja el.

Természetesen nem az EU felépítésétről és működéséről vetítettünk le mindenféle videókat, hanem a korosztályi sajátosságoknak megfelelő módszerekkel arról beszélgettünk a gyermekekkel, hogy az Európa különböző részein élő embereknek különbözőek a szokásaik, másként néznek ki, azonban az együttélés egymás elfogadásával működni tud.

Az óvodás csoportban Európa különböző jellegzetes ételein/gasztrokulturális élményeken keresztül kaptak betekintést a gyerekek a különböző nemzetek életmódjába, míg a kisiskolások egy puzzle térképpel, országzászlókkal és az előző kettőhöz kapcsolódó kérdésekkel „társasoztak”.

Különlegessége volt a témanapnak, hogy ezen a napon ellátogatott az iskolába Norton Éva, a Magyarok Angliai Országos Szövetségének (MAOSZ) elnöke, és Dr. Sárosi Fanni, a nagykövetség közösségi diplomatája is.

A nap végének exkluzív fénypontja a vendégeinkkel közös fotózás volt.