Újévköszöntő Táncmulatság Berlinben

Teltházas magyar táncest a német fővárosban

/ Dúcz Erzsébet /
ducz.erzsebet képe

2018. január 13-án másodszor rendezett önálló, élőzenés táncházat a Berlini Magyar Tánccsoport. A rendezvény hatalmas siker volt, ugyanis a helyszínként szolgáló Nachbarschaftshaus am Teutoburger Platz nagytermét teljesen megtöltötte a csaknem száz fő látogató. Ekkora sikerre még a szervezők sem számítottak, jóval több vendég érkezett mint az előző alkalommal. Óriási öröm ez számunkra: ez azt jelenti, hogy a német fővárosi nagyközönségben is van érdeklődés a hagyományos zene és tánc iránt. A mulatság fergeteges hangulatban telt és igyekezett minden korosztály igényeinek megfelelni. A program Murányi Sándor Olivér erdélyi író Medvenéző című új kötetének bemutatójával kezdődött, a beszélgetést Pompéry Judit és Fonyódi Zita vezették. Amíg a felnőttek az irodalmi programon vettek részt, a gyerekek számára énekes-táncos foglalkozást tartott Szalay Zsófia Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas, Gargya Sándor citerás segítségével. A két külön program után mutatta be a Berlini Magyar Tánccsoport Mozgókép Szovátról című, magyarszováti táncokat feldolgozó koreográfiáját, melyet Váczi András és Dúcz Erzsébet (KCSP) készítettek és első ízben a II. Nyugat-Európai Magyar Néptáncfesztivál színpadán volt látható 2017 novemberében.

A bemutatót követően élőzenés táncház vette kezdetét, Sztankovszky Domonkos, Dövényi Gergely és Daniss András húzták egészen hajnalig. Hajnalig húzták, mert bár a rendezvény hivatalosan este 10 órakor véget ért, a mulatozási kedv éjszakába nyúlóan kitartott egy közeli bárban, ahol a zenekar már további berlini tagokkal kiegészülve kísérte a táncot és nótázást.

Aki lemaradt, nem kell sokat várnia, hiszen 2018 tavaszán ismét élőzenével és tánccal mulatunk!

Fotók: Tóth János

táncháza legeskegkisebbek is részt vettektáncháztáncháztáncháztáncháztáncháztáncháztáncházkönyvbemutatógyerektáncházkönyvbemutatókönyvbemutatótáncháztáncháztáncháztáncház