Mi fán terem az olivaolaj?
Vasárnap kiszabadultunk egy kicsit Madridból, és meg sem álltunk Méntridáig, hogy választ kapjunk a kérdésre. Először beugrottunk a Nuestra Senora de la Natividad Cooperativába, ahol szakértőnk Juan Carlos, a gépsorok mellett mesélt nekünk az olivabogyó betakarításának, és feldolgozásának fázisairól.
Ezt követően olajfák között bóklászva hallgattuk a további érdekességeket, és ostromoltuk vezetőnket kérdésekkel. Végül egy ősrégi olajfa ligetben kötöttünk ki, ahol háromféle extra szűz olivaolajat kóstolhattunk meg. Desszertként pedig egy különleges citromos olivaolajjal vegyített csokoládékrémet is kaptunk. Szokatlan, de nagyon finom ízkombináció. A bátrabbak a végén a traktorra is felpattantak, és hogy kerek legyen a nap, mentek vele egy kört.
Mi fán terem az olivaolaj?
Vasárnap kiszabadultunk egy kicsit Madridból, és meg sem álltunk Méntridáig, hogy választ kapjunk a kérdésre. Először beugrottunk a Nuestra Senora de la Natividad Cooperativába, ahol szakértőnk Juan Carlos, a gépsorok mellett mesélt nekünk az olivabogyó betakarításának, és feldolgozásának fázisairól.
Ezt követően olajfák között bóklászva hallgattuk a további érdekességeket, és ostromoltuk vezetőnket kérdésekkel. Végül egy ősrégi olajfa ligetben kötöttünk ki, ahol háromféle extra szűz olivaolajat kóstolhattunk meg. Desszertként pedig egy különleges citromos olivaolajjal vegyített csokoládékrémet is
kaptunk. Szokatlan, de nagyon finom ízkombináció. A bátrabbak a végén a traktorra is felpattantak, és hogy kerek legyen a nap, mentek vele egy kört.