Seattle-i Forgatós Néptánc Együttes fellépése a Cultural Crossroads Festival-on

/ Jávorszky Dóra /
javorszky.dora képe

A Cultural Crossroads Festival egy minden évben megrendezésre kerülő 3 napos fesztivál a Bellevue Crossroads bevásárló központban, ahol két színpadon párhuzamosan folynak zenei, valamint táncos előadások. A rendezvényen több mint 30 etnikai csoport zene- és táncelőadást tekintheti meg a közönség, valamint kézzel készített ajándékokkal, kiállításokkal és persze ételekkel várják a vendégeket.

A Forgatós Néptánc Együttes az elmúlt időszakban főként erre a fellépésre készült. A csoportoknak 45 perces önálló műsort kellett összeállítania. A régebbi koreográfiák mellett először került bemutatásra 3 új produkció, amiket ebben az évben tanultak és sajátítottak el a táncosok. Az új táncanyagok mellé új viseletek is jártak, ezzel színvonalasabbá és egységesebbé tették az megjelenést.

A nézőtér megtelt érdeklődőkkel, akik a jól sikerült, színvonalas és élvezetes műsor után gratuláltak a büszke, boldog táncosoknak, akik nagy örömmel képviselték a magyar tánchagyományokat.

Seattle-i Forgatós Néptánc EgyüttesSárközi karikázó 1Sárközi karikázó 2Marossárpataki verbunkMarossárpataki 1Marossárpataki 2Marossárpataki 3Széki szóló Széki énekKalotaszegi legényesKalotaszegi 1Kalotaszegi 2Meghajlás12