Őszi kirándulások a Csillagösvény Református Egyesület és Iskola szervezésében

Mont-Tremblant és montreali botanikus kert

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe

„Mielőtt hegyek születtek, mielőtt a föld és a világ létrejött, öröktől fogva mindörökké vagy te, ó, Isten!” (Zsoltárok 90,2)

Ez a zsoltárrészlet visszhangozhatott azoknak a lelkében, akik a Csillagösvény Református Egyesület és Iskola szervezésében őszi kiránduláson vettek részt. Az úti cél a Montrealtól észak-nyugatra található Mont-Tremblant Nemzeti Park volt. Festői fekvésével a hangulatos kis Tremblant turistafalu mintha európai hangulatot idézne, miközben a turisták minden kényelmét és igényét igyekszik kielégíteni. Az egyik legnépszerűbb kanadai síparadicsom 14 sípályájával, megannyi felvonójával 875 m magasról nyűgözi le a látogatókat: a hatalmas bércek aprónak tűnő tavakkal vannak tarkítva, a pasztell színek minden árnyalatát felsorakoztató, őszi lombsátorba burkolózó csúcsok pedig a Lac-Superieur tükrében fürdenek.

A következő kültéri program apropóját a montreali botanikus kertben minden évben megrendezett Fénykertek (Gardens of Light) nevet viselő kiállítás adta. A látogatók három, fényben úszó kertben barangolhattak, és ismerkedhettek a kínai, indián és japán kultúra jegyében kialakított terekkel. A fény- és hanghatások, a kapcsolódó kiállítások segítségével kicsik és nagyok térbeli és időbeli utazást tehettek ezekre a tájakra.

Igazán tartalmas, élményekben gazdag őszi kirándulási lehetőséget kínált a két program a szervező közösség számára, újra bizonyítva, hogy Kanadában valóban az ősz az egyik legszebb évszak.

SzállodaláncMont-TremblantHosszú a sorAmeddig a szem ellátÉgbe nyúló fenyőfákHorizontKilátóLac-SuperiourVerőfényKínai lámpákSárkányVízi világ, háttérben pagodávalHalászokIndiánok keze munkájaKanadai indiánok munkájaBékeharang - Hiroshima ajándékaJapán zenePapírlámpa - Hiroshima ajándéka