41. Nyugat-Kanadai Néptáncfesztivál winnipegi szemmel

Október 11-14. között került megrendezésre a 41. Nyugat-Kanadai Néptáncfesztivál, melynek idén Winnipeg adott otthont.

/ Maczó Kincső Zsófia /
maczo.kincso képe

Az idei szervezők, a Kapisztrán Táncegyüttes mindent megtett, hogy a 2019-es kanadai ősz legemlékezetesebb programjává váljon ez a fesztivál.

Annak érdekében, hogy a magyarországi táncosokat, erdélyi zenészeket, helyszíneket, szolgáltatókat időben lefoglalják, a Kapisztrán közel két éve kezdte meg a fesztivál szervezését.A fesztivál helyszínéül a Club Regent Casino Hotelt választották a szervezők, ami nagyszerű döntésnek bizonyult, hiszen táncosoknak, zenészeknek, és minden résztvevőnek könnyebbség volt, hogy a szállás, foglalkozások, próbák és a műsorok mind egy helyszínen voltak.

Magyarországról két táncos pár érkezett, Nagypál Anett és Kádár Ignác, Cseke-Császár Dóra és Berecz István. A táncosokon kívül erdélyi és kanadai zenészeket is vendégül láthattunk, a Heveder és a Gyanta zenekar személyében.

A winnipegi táncosoknak a fesztivál gyakorlatilag már csütörtök este elkezdődött, ugyanis a magyarországi táncosok és zenészek már ezen a napon megérkeztek, így már ezen az estén fergeteges zenélés, táncolás alakult a Kapisztrán együttes egyik táncosának otthonában.

Másnap azonban nem várt nehézség fogadta a szervezőket: leesett az első hó Winnipegen. S a hóviharok miatt a legtöbb városból érkező csoport járatát törölték a légitársaságok. A Kapisztrán együttes tagjait azonban ez sem keserítette el, meglepő nyugodtsággal és zökkenőmentesen szervezték át az aznapi teendőket, programokat. Végül minden csoport szerencsésen megérkezett Winnipegre, ki pénteken, ki szombaton, ki pedig vasárnap. Így, ha csak egy estére is, mindenki belekóstolhatott abba a jó hangulatba, ami a fesztivált végigkísérte.

A képeket Szabó László készítette, melyekért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

fesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztiválfesztivál