Nürnbergi ősz - képes beszámoló

válogatás a nürnbergi programokból, 2023.10.01. - 2023.11.30

/ Bodorné Péter Judit /
bodorne.peter.judit képe

A képekről:

A Magyar Óvoda kéthetente, heti 2 alkalommal, alkalmanként másfél órában látogatható. Ezeken az alkalmakon is fontos cél a magyar nyelv használata, énekeken, mondókákon, népi játékokon keresztül, együtt kézműveskedünk, természetesen követve az évszakok változását, és nagy figyelmet fordítva az aktuális néphagyományok megélésére.

A Gyerekcsoport meghívására 2023. november 12-én Berg Judit József Attila-díjas író volt a vendég. Az játékos „varázslatos” író-olvasó találkozón mindenki jól szórakozott, az eseményt táncház zárta. Októberben a cserkészek három napos „Államalapítás” c csapattáborában vettem részt Kastlban.

Itt ezekben a napokban több alkalommal tartottam táncházat, tanítottam népdalokat, játszottunk népi játékokat. A novemberi Klubest fő témája a Márton napi szokások voltak, ahol nem maradhatott el a Márton napi vigasság sem.

A különböző csoportok, illetve korosztályok összehangolása érdekében nagyobb rendezvényeket is szerveznek. Ilyen a több évtizedes múltra visszatekintő „Katalin-bál“ is. Itt a Tűzvirág Néptáncegyüttessel a nyitótáncot táncoltuk, régi hagyománynak téve ezzel eleget.

Körjáték a magyar ovibanElaludt az öreg csőszÉrik a szőlő, népdal tanulás a magyar ovibanA gyerekcsoport vendége Berg Judit mesekönyv író voltA gyerekcsoport vendége Berg Judit mesekönyv író voltA gyerekcsoport vendége Berg Judit mesekönyv író voltA mesés program zárásaként jót játszottunk, táncoltunkMárton napi KlubestMárton napi KlubestMárton napi KlubestÖrömünnep, táncház az államalapítás alkalmábólKatalin-bálKatalin-bálKatalin-bálKatalin-bál