Montreali Magyar Otthon: a Csillagösvény Magyar Iskola és a cserkészcsapatok közös karácsonyi műsora

„MENNYBŐL AZ ANGYAL LEJÖTT HOZZÁTOK...”

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe

2018. december 15-én gyerekzsivaj töltötte be a montreali Magyar Otthon (Foyer Hongrois) folyósóit: megérkeztek a Csillagösvény Magyar Iskola kisdiákjai és a montreali cserkészcsapatok, hogy karácsonyi műsorral kedveskedjenek az otthon lakóinak.

A már évek óta hagyománnyá vált karácsonyi ünnepséget köszöntő szavaival Herédi Mária cserkészvezető nyitotta meg. A műsor Kertész Anna zongorajátékával folytatódott, majd a Csillagösvény Magyar Iskola tanulói jelenítették meg a betlehemi történetet. A cserkészcsapatok verses-énekes összeállítással örvendeztették meg a közönséget. Az együttlét hangulatát emelte a közös éneklés, amibe minden generáció örömmel és lelkesen bekapcsolódott. A befejezésben pedig Edvi István parancsnok vezetésével kánonban hangzottak el karácsonyi énekek. Jó volt együtt lenni, és feleleveníteni a karácsony valódi üzenetét: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

BevonulásBevonulásKöszöntésBetlehemesBetlehemesBetlehemesNapkeleti bölcsekNapkeleti bölcsekAjándékokAjándékokCserkészekCserkészekCserkészekKözös éneklésKözös éneklésTeltházTeltházKözönségJó együtt énekelniKánonJó volt együtt lenniJó volt együtt lenni