Montreali kiscserkészek kirándulása

Ecomuseum Zoo, Sainte-Anne-de-Bellevue

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe

A montreali cserkészekre – mint a cserkészekre általában – jellemző, hogy a „szobacserkészetet” igyekeznek minél inkább kiküszöbölni, ezért – az időjárási viszonyokat is figyelembe véve – mindig megpróbálnak különböző szabadtéri programokat is szervezni úgy a kiscserkészek, mint a nagycserkészek számára. Egy ilyen alkalom volt a montreali kiscserkészek kirándulása a Sainte-Anne-de-Bellevue településen található ökomúzeumba és állatkertbe, mely menhelyként is működik.

Az állatkert külön érdeme, hogy igyekszik minden állatfajtának a saját természetes környezetére leginkább hasonlító életteret kialakítani. Így sok kuriózummal lettek gazdagabbak, és igazi állatkerti élményben volt részük a gyerekeknek és az őket kísérő felnőtt cserkészeknek, szülőknek, akik csak a téli álmukat alvó vagy a túl szégyenlős állatokkal nem találkoztak. Külön öröm volt, hogy az állatkert önkénteseinek az előadásában a gyerekek több információt is megtudhattak például a mosómedvéről és a vidráról. Emellett természetesen olyan különleges állatokat is megtekinthettek, mint például a hiúz, nyest, sarki róka, szürke farkas, prérifarkas, tarajos sül, mosómedve, vidra, vadpulyka, különféle récék, rénszarvas, holló, fehérfejű rétisas, fehérfarkú szarvas stb. Ebéd után pedig a terráriumok hal-, (teknős)béka- és kígyóállományát fedezték fel. Természetesen a játszótéren való hancúrozás sem maradhatott ki. Így jóleső fáradtsággal búcsúzott mindenki az állatkert lakóitól, hiszen jó volt újra és újra rácsodálkozni a teremtett világ sokszínűségére és a változatos élővilág gazdagságára.

Kíváncsi mosómedveBeleolvad környezetébe a sarki rókaFázós sarki rókaÉtelre vár a vidraMosolyog a vidraSzürke farkasEbédelünkFigyeljük a szarvasokatA játszóteret is kipróbáltukTeknősbékákA legkisebb cserkészjelöltA terráriumbanCsoportkép