Mikulás ünnepség a manchesteri Zsigmond Király Magyar Iskolában

/ Boldizsár Zsófia Ágnes /
boldizsar.zsofia.agnes képe

Előző szombaton, december 7-én a Zsigmond Király Magyar Iskola tanulói rendhagyó tanítási napon vettek részt. Nyílt nap lévén a délelőtti tanításhoz több új arcocska is csatlakozott. A levegőben érzékelhető volt az ünnepi hangulat: jókedv, játék, karácsonyi öltözékek, díszítés. Sőt, volt olyan kislány, aki a Mikulás segítő manójaként érkezett.

Az ebéd gulyásleves és palacsinta volt. A jóllakott gyerekek, szülők és tanárok egyszer csak kivel találkozhattak? Egy piros hajú krampusszal, aki bátorított minden kicsit, hogy keressék meg a Mikulást, úgy hallotta, hogy megérkezett…

Végül elkezdte kiosztani ajándékait a megkerült Mikulás. A gyerekek által minden bizonnyal ritkán kóstolt magyar édességeket tartalmazó csomagoknak mindenki nagyon örült. Rengeteg fotót készítettek a szülők, hol kicsattanóan jókedvű, hol a Mikulás szakállától kicsit megilletődött csemetéikről.

Idén minden gyerkőc jól viselkedett, tartsák meg szokásukat 2020-ban is! 

Játék az óránMindenki figyelTanításTanításMese az óvodábanSzünetben egy kis játék az udvaronMikulás segítő manójaFoci a szünetbenAz ünnepségre érkezők fogadásaEbédszünetIngyen kakaó és kalács mindenkinekFalatoztunkMegjött a Mikulás!