Megemlékezés a Hazamentekért

Elhunyt cserkésztestvéreikre emlékeztek a montreali magyar cserkészek

/ Bankó Anna /
banko.anna képe

A december 1-i emlékezés az „Elmegyek, elmegyek” című közös énekkel kezdődött. Ezután egy rövid életút bemutató következett a Montreali Magyar Cserkészet megalapítóiról, Pattantyús Magdolnáról (1918-2005), és Szalay Zoltánról (1914-2002). A Szeretethimnuszt Fontányi Viktor előadásában hallhatták, akit Molnár Áron kántor követett, egy szeretetteljes elmélkedéssel. Az elmélkedés után a hallgatóság bevonásával együtt, közös éneklésre -  „Hogyha nem szeretek senkit..” – került sor.

Az új hazamentekre neveik felolvasásával, és egy-egy mécses meggyújtásával, a régebben hazamentekre neveik felolvasásával, és fényképeik bemutatásával emlékeztek meg. A megemlékezést Licskó Szabolcs atya által mondott imával, közös szeretetkörrel, és uzsonnával zárták.

Megemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés MontrealbanMegemlékezés Montrealban