Március 15. Izraelben

/ Kormos Boglárka /
kormos.boglarka képe

A jelenleg zajló események miatt a Tel Aviv-i március 15-i megemlékezés és nemzeti ünnep elmaradt, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy megmutassuk nemzetiszín kokárdánkat a világnak, és emlékezzünk a magyar forradalom és szabadságharcra.

A koronavírus megakadályozása érdekében hozott új intézkedések értelmében Tel Avivban sem tartottuk meg a március 15-i megemlékezést. A Tel Aviv-i magyar iskola és óvoda gyermekei azonban otthon színes ceruzát és ollót ragadtak, hogy kokárdát és magyar zászlót készítsenek, amelyekkel aztán kamera elé álltak. Az Instagram-on, az izraeli magyar nagykövetség Facebook oldalán, valamint a magyar iskola és óvoda Facebook oldalán ezekből a képekből készült kollázzsal emlékeztünk meg az 1848 március 15-i forradalom és szabadságharcról.  

A ránk kényszerült elszigetelődés miatt az online kommunikációs csatorna maradt az egyetlen platform (remélhetőleg nem túl sokáig), ahol továbbra is együtt vagyunk közösségként. Az új helyzet adta lehetőségeket próbáljuk kreatívan kihasználni, és hiszem, hogy ezen új kihívások a hasznunkra fognak válni.   

március15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelbenmárcius15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelbenmárcius15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelbenmárcius15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelbenmárcius15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelbenmárcius15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelbenmárcius15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelbenmárcius15 alkalmából kokárdát tűztünk Izraelben