Magyar napok Tel Aviv-ban

Harmadszor rendezték meg a Tel Aviv-i Magyar Napok fesztivált

/ Kallos Bea /
kallos.bea képe

Október 25-26 között rendezték meg a Tel Aviv-i Magyar Napokat immár harmadik alkalommal, ezúttal  a város egyik legnépszerűbb részén, a Namal északi kikötőben. A fesztiválra idén több mint 4500-an látogattak el, hogy ízelítőt kapjanak a magyar gasztronómiából és kultúrából. A rendezvényen fellépett a debreceni Hajdú táncegyüttes, a Sabbath Song klezmer zenekar, gasztronómiai bemutatót tartott Mautner Zsófia gasztroblogger, Gál Helga és Dúzsi Tamás pedig borkóstolóval várta a magyar borok izraeli rajongóit. A programok mellett számos stand is volt, amelyeknél magyar ételeket és italokat árultak, helyi szakácsok és cukrászok kínálták magyaros finomságaikat: volt pörkölt, lángos, palacsinta és kürtőskalács is. 

Az eseményt Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere, Nagy Andor magyar nagykövet és Papp László, Debrecen polgármestere nyitotta meg szerda délután. A koncertek és táncház mellett a Tel Aviv-i magyar iskolások is készültek egy bemutatóval, ahol olyan magyar felfedezőket, tudósokat, művészeket, sportolókat mutattak be rövid jelentekben, akik nagy hatással voltak a világra.

 

 

magyar napok tel avivbanmagyar napok tel avivbanmagyar napok tel avivbanmagyar napok tel avivbanmagyar napok tel avivbanmagyar napok tel avivbanMagyar napok Tel Aviv-ban