Képregény rajzolás a hétvégi magyar iskolában

/ Domán Kornél /
doman.kornel képe

Bogotában 2023. november hétvégéjén a város fiatal magyar közössége összegyűlt, hogy ünnepelje a magyar iskola egy éves évfordulóját. Az esemény különlegessége hogy a gyerekek ezúttal egy kreatív kihívásba vetették magukat, és képregényt alkottak a Móra Ferenc által írt "Rege a csodaszarvasról" című olvasmány alapján.

Az iskolában izgalommal teli hangulat uralkodott. A gyerekek lelkesen vágtak neki a Móra Ferenc klasszikus történetének, a csodaszarvas meséjének. A képregény készítése során a gyerekek színes ceruzák, és ecsetek segítségével varázsolták életre a szavakat, és a papírra vetették a csodás világot, amelyet a csodaszarvas rejtegetett.

A kreatív alkotómunka során a gyerekek szorosabbá váltak, együttműködve alkottak meg egy olyan képregényt, amely nemcsak a történet gazdagságát, hanem a gyerekek egyedi képzeletét is tükrözte. A színes lapokon született karakterek, és tájak a kis alkotók képzeletét dicsérték, és megmutatták, milyen csodálatos eredményeket lehet elérni, amikor a kreativitás, és a közösség összeér.

Az iskola önkéntes tanárai büszkén nézték, ahogy a gyerekek szórakoztató, és tanulságos módon értelmezték a csodaszarvas kalandjait. A végeredmény egy olyan képregény lett, amely nemcsak szórakoztató olvasmány, hanem a közösség erejét, és az együttműködés szépségét is bemutatja.

xxxxzzzzzz