Karácsonyi szetmise és ünnepi vacsora Niagara Falls-ban

Filia kongregáció egyházközségének 30. fennállását ünnepelte

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe

December 2. az öröm napja volt, egy örömünnepé, melyet az Úr adott nekünk, hogy A Niagara Falls-i Filia kongregáció egyházközségének 30. fennállását ünnepeljük.
A karácsonyi ünnepi szentmisét Gerard Paul Bergie püspök és Miskei László atya celebrálták.
Miskei László atya kiemelte: „ Isten szerető Atyaként szeret bennünket! Mi a hívők kis közössége vagyunk, a hit köt össze bennünket, mely a divatos eszmékkel nem múlik el és így kisér bennünket végig a földi életünk során. A hit nélküli élet olyan, mint a fa gyökér nélkül, vagy a ház alap nélkül. Istenünk, kérjük, jöjj el hozzánk és lakozz velünk nap mint nap. Köszönet és hála a népes számban megjelent vendégeknek. Köszönjük a támogatást a Niagara Falls-i Árpád Parknak, hogy a teljes bevételt az egyházközségnek adományozták. Isten áldása kisérjen mindenkit!”

Nagy megtiszteletetés érte Miskei László atyát, ugyanis Palkovits Valér főkonzultól elsimerő oklevelet vehetett át, ez igazán megható és felemelő pillanat volt.
Tisztelettel köszönjük Dr. Laky-Takács Péter Attila közösségi diplomatának, hogy megtisztelt bennünket és szép beszédében Árpád fejedelmünket, illetve karácsony szavunk eredetét méltatta, amely mély hangalakjában a kerecsen(y)sólymot idézi. A téli napforduló őseink életében is jelentős ünnep volt, összegyűltek, magukkal hozva a Nap-madarakat, a fényhozókat, a kerecsensólymokat. A kerecsensólymok nem mások ezen tekintetben, mint a természetfölötti, szent “turul” madár élő képei.

A beszédeket követően Lacroix Chase Hunor kedves karácsonyi versekkel és egy szép kis dallal varázsolta el a közönséget. Majd közösen énekeltünk magyar és angol nyelvű karácsonyi dalokat, igazán ünnepi hangulat volt. Örülünk és köszönjük, hogy ennyi jó szándékú ember eljött!

Ünnepi hangulatban feldíszített terem, várjuk a vendégeketKészen ál az ideiglenes oltár a szolgálatraÜnnepi miseDr. Laky -Takács Péter konzul Betlehemi jászol Gerard Paul Bergie püspökMiskei László atyaSzőke család ,Dr.Laky-Takács Péter konzul, Miskei atya és édesanyja, Visi MagdolnaCsodás ételekOltárSzentáldozásChase Lacroix Hunor verset mondott és énekeket énekelttiszteletadásdekorációkarácsonyi fényElismerő oklevelet kapott Miskei László atya Palkovits Valér főkonzultólMikulás virág feldíszítve