Karácsonyi Nemzetközi Magyar óra

Karácsonyi Nemzetközi Magyar óra

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe

Karácsony előtt nemzetközi magyar órát tartottunk Budapest, Temesvár és Niagara Falls részvételével.  Igaz, az influenza megtizedelt bennünket, de nem adtuk fel. Örülök, hogy ebben a programokkal teli időszakban is össze tudtunk jönni és egy picit arra öszpontosíthattunk ami igazán fontos, hogy magyar kultúránkat ápolva ünnepeljünk együtt. Megható volt, amikor a gyermekekkel és a tanárnőkkel közösen énekeltük el a Kis karácsony című dalt több ezer kilométerre egymástól. A gyeremekek csillogó szemei, boldog mosolyai és mókás kérdései egy igazán vidám karácsonyi hangulatot teremtettek: verseket mondtak egymásnak, karácsonyi mesét olvastak fel, énekeltek és képeslapot készítettek. Ezeket egy közös felületen megosztották egymással, így majd mindenki láthatja az alkotásokat.

Köszönet Schán Viktória és Tasi Ottilia tanárnőknek, hogy megvalósíthattuk közösen ezt a karácsonyi órát! A következő óra témája a farasang lesz. Ekkor majd jelmezekbe öltözve ünnepeljük meg a farsangot.
 

Budapest, Temesvár és Niagara Falls egy képernyőnBudapesten a Virányos Általános Iskola tanulói mesét olvastak nekünkNiagara Fallson  Chase Hunor Lacroix szavalt és énekeltKarácsonyi nemzetközi magyar óraTemesváron a Bartók Béla Elméleti Líceum tanulói szavaltak és énekeltekChase megmutatta a gyerekeknek,hogy mit kapott a mikulástólKarácsonyi képeslap, amit Chase készített a magyar gyerekeknek