Karácsony Ontarióban (Kalifornia)

Ontarióba látogatott a Mikulás

/ Beke Péter /
beke.peter képe

2018 december 16-án Ontarióba látogatott a Mikulás.

Az ünnepség Advent 3. vasárnapján istentisztelettel vette kezdetét. A vendégeket pompásan feldíszített templom fogadta az ablakokban mikulásvirágokkal, a szószék mellett több mint három méter magas fenyőfával. Az istentiszteleten főtiszteletű Szabó Sándor, az Ontariói Független Magyar Református Egyház lelkipásztora arról beszélt, hogy milyen fontos az ünnepek alatt is észben tartani az egyház tanait, hogy ebben a kaotikus időszakban is fordítsunk figyelmet Jézus ajándékaira. Az istentiszteletet a lelkes gyermekek és a felnőttek közös előadása követte. Felmerült, hogy a jövő évtől kezdve a műsor egyik része angol nyelven hangozzon, így több gyermek tud majd csatlakozni az előadáshoz. Az istentisztelet közös fényképezéssel zárult.

Ezek után a vendégek átvonultak a Zágonyi terembe, mely Szabó Zsóka főtiszteletű asszony díszítésének köszönhetően kék és ezüst karácsonyi díszekkel volt feldíszítve. A terem csinosítása mellette Zsóka örömmel vállalta el az ebéd elkészítését is. Mindenki megelégedésére a töltött káposzta nagyszerű volt. Desszertnek a karácsonykor elmaradhatatlan diós és mákos bejglit készített Zsóka. Az ebédhez a zenét Stark Ferencnek köszönjük, aki szintén sokat segített díszítésben és az ételek elkészítésében is.

Szokásokhoz híven köszöntöttünk mindenkit, akinek a közeli hetekben volt vagy lesz születésnapja. Majd nagy csengés-bongás közepette ellátogatott hozzánk a Mikulás, zsákjáról igazak voltak az előzetes híresztelések, volt benne minden jó. A Télapó, a Télanyóval együtt bőkezűen ajándékozta meg a gyermekeket. A Mikulás sok helyre látogatott el aznap, így hamar távozott. A vendégek ezután Főtiszteletű Szabó Sándor vezetésével karácsonyi dalokat énekeltek. A dalok közötti szünetekben a vállalkozó vendégek arról meséltek, hogy számukra mit jelent a karácsony.

Az éneklés után hazaszállingóztak a vendégek, akik ekkor már megcsodálhatták a Zágonyi terem melletti bokrokat és fákat, melyek mind karácsonyi fényekkel voltak feldíszítve.

Mindenkinek szeretettel teli Áldott Békés Karácsonyt kívánunk!

IstentiszteletElőadásPüspök úrPüspök úr és feleségegyermekekStark FerencTélanyógyermekekkelKarácsonyi csoportkép